LogoCorporateCare

Welkom layout

Hoe ziet HRM er over 15 jaar uit?

Dat er veel verandert op gebied van Human Resouces Management, dat is duidelijk. En dan bedoelen we niet alleen de WWZ die per 1 januari 2015 in werking is getreden. De gehele arbeidsmarkt verandert, dit vraagt dus ook om verandering binnen de traditionele HR afdelingen.

De flexibilisering van de arbeidsmarkt maar ook de toenemende snelheid van technologische veranderingen spelen een grote rol in de veranderingen.

Om toekomstige HR professionals klaar te stomen voor deze veranderende wereld, nodigde de opleiding HRM van Hogeschool Rotterdam een aantal HR-professionals uit om te praten over hun visie op de toekomst van HR.

In een artikel, gepubliceerd op de website Z24.nl, is te lezen wat de bevindingen van deze HR professionals zijn.

‘Over 20 jaar bestaat de helft van de huidige banen niet meer’

Hoe ziet Human Resource Management (HRM) eruit in 2030? De opleiding HRM van de Hogeschool Rotterdam nodigde twintig HR-professionals uit – zeven HR-managers van grote bedrijven, docenten van HRM-opleidingen en de voorzitster van beroepsvereniging NVP – om te horen hoe zij aankijken tegen de toekomst van hun vak.

Diederik Brand, head of HR van de Europese tak van Samsung, ziet een heel andere toekomstige arbeidsmarkt opdoemen: “Het kan heel snel gaan. Kijk maar naar Nokia. Dat groeide heel hard, en het verdween ook weer net zo hard. We moeten ons gaan afvragen hoe we personeelsbeleid afstemmen op zulke kortstondigheid.”

Mensen met een baan voor het leven, die verdwijnen. Brand: “Medewerkers pamperen zodat je ze na vijftig jaar een gouden horloges kunt geven, dat zal veel minder voorkomen. Wat wij nu uitvinden, bestaat over twee jaar al niet meer. Misschien hebben we dan weer heel andere mensen nodig.”

Lees hier het gehele artikel: www.z24.nl

Bron: www.z24.nl

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste HR nieuws? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.