LogoCorporateCare

Welkom layout

Denk goed na over uw sinterklaas gedicht

Sinterklaas vieren op het werk en je baas onschuldig voor gek zetten in een gedicht wat je voor hem of haar hebt geschreven. 

Klinkt leuk en vrij onschuldig. Of toch niet helemaal? Volgens onderstaand artikel kan dit toch grotere gevolgen hebben dan je in eerste instantie dacht.. 

Sinterklaas vieren op het werk is leuk, maar pas op met wat je in je gedichten schrijft. Grappige gedichten kunnen leiden tot ontslag.

Over anderhalve week is het alweer vijf december, en dat betekent dat er weer heel wat gedichten moeten worden geschreven. Niet alleen voor familieleden, maar ook voor collega’s. En Sinterklaas is natuurlijk een uitstekende tijd om mensen in een gedicht voor gek te zetten of gekscherend een beetje wraak te nemen over iets dat het afgelopen jaar is gebeurd.

Leuk, maar pas op, want je kunt niet álles tegen je collega’s zeggen in een sinterklaasgedicht. Vijf dingen die je maar beter voor je kunt houden.

Uithalen tegen je werkgever

Het klinkt als zo’n leuk idee, je werkgever even goed te kakken zetten in je sinterklaasgedicht. Hoewel het inderdaad traditie is om mensen flink op de hak te nemen in je decemberrijmen, zijn met name gedichten aan je werkgever of leidinggevende gevoelige materie. Onder het mom van de feestdagen denk je namelijk soms meer te kunnen, maar, gezellig of niet, een werkgever blijft een werkgever. Zelfs als je een werkgever hebt die normaliter enorm om zaken kan lachen en die van een grapje houdt, dien je drie (misschien wel vier) keer na te denken voordat je hem/haar door Sinterklaas door de mangel laat halen.

Want je werkgever/manager mag dan nog zo van een grapje houden, voor gek gezet worden ten overstaan van alle collega’s kan al heel snel worden ervaren als ondermijning van gezag. Dat klinkt heel overdreven, maar ieder jaar opnieuw waarschuwt JuroFoon voor het feit dat dit soort acties onder de noemer ‘slecht werknemerschap’ of ‘belediging’ kunnen leiden tot sancties, in het uiterste geval ontslag. En het zou toch jammer zijn als je de zak kreeg van je werkgever, in plaats van die van de Sint.

Bron: Intermediar.nl